Publikáciu Tatry fotoreportéra TASR dnes pokrstil premiér Dzurinda snehom

19.11.2005 Poprad

Tatranská Lomnica 19. novembra (TASR) - Vyše 400-stranovú publikáciu Tatry fotoreportéra Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) Milana Kapustu pokrsti...
Tatranská Lomnica 19. novembra (TASR) - Vyše 400-stranovú publikáciu Tatry fotoreportéra Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) Milana Kapustu pokrstil dnes v deň prvého výročia kalamity premiér Mikuláš Dzurinda čerstvým tatranským snehom.

\"Myšlienku na knihu som nosil v hlave viac rokov, samozrejme nedalo sa predvídať, že príde kalamita a následne letný požiar, ktoré istým spôsobom pôsobili ako katalyzátor a urýchlili vydanie knihy, \" konštatoval autor. Vysvetlil, že mnohé fotografie z produkcie TASR sa objavili v rôznych médiách či dokonca knihách, čo ho ako autora dosť mrzelo, takže začal intenzívne pripravovať vydanie publikácie.
Premiér ako krstný otec a súčasne garant knihy vyzdvihol profesionalitu autora. Pripomenul, že najkrajšie zábery z košických maratónov má práve od Milana Kapustu.
Publikácia je rozdelená do dvoch častí, jedna je o krásach Tatier, o tom, že slovenské veľhory nie sú \"mŕtve\", ako sa hovorilo bezprostredne po kalamite. Príroda vo vysokohorskom prostredí, kvôli ktorej turisti do Tatier prichádzajú, zostala zachovaná. Kalamita zasiahla iba časť územia.
Druhá časť zaznamenáva tatranské veterné kalamity a požiare, ktoré komentuje odborník v oblasti výskumu Milan Koreň zo Štátnych lesov TANAP-u.
Publikácia vyšla v náklade 4 tisíc kusov.
 

Vyberte región

mark